UNENÄGUDE SELETAJA UNENÄGU

Mis siis on unenägu? 

Unenäod
on une ajal magaja teadvuses tahtmatult esinevad nägemused, tundmused, mõtted ja emotsioonid.
Unenägude funktsioonid ei ole veel üheselt selged, kuigi eksisteerib mitmesuguseid teaduslikke, filosoofilisi ja religioosseid teooriaid.

Arvatakse, et kõige intensiivsemad unenäod esinevad kiirete silmaliigutuste (inglise keeles rapid eye movement) une staadiumis ehk REM-une ajal.
Unenägude esinemise kohta on teada antud ka teistest unestaadiumidest ärgates, kuigi harvem.
Mitte-REM unenäod on tavaliselt hägusemad, rahulikumad või halvemini meelde jäävad.
Siiski esineb väga intensiivseid unenägusid ka teistes unestaadiumides, samas pole ka mitte kõik REM-une aegsed äratused andnud kinnitust äsjasest unenäo nägemisest.

Inimene näeb öö jooksul vähemalt 5 korda und, millest ta suudab mäletada 3–5 unenägu.
Unenäod võivad kesta paarist sekundist kuni paarikümne minutini.
Mida pikemalt inimene järjest magab, seda kauem kestavad ka tema unenäod.
Tüüpilise 8-tunnise une vältel esineb umbes 2 tundi REM-und, mille jooksul kogeb inimene tõenäoliselt kõige intensiivsemaid unenägusid.
Unenägudes möödub aeg sama kiirusega, mis ärkvelolekus.

Unenägude sisu võib olla väga erinev, varieerudes neutraalsetest igapäevaolukordadest kuni hirmutavate sürreaalsete veidrusteni.
Unenäosündmused on tavaliselt väljaspool magaja teadvustatud kontrolli, välja arvatud kirgaste unenägude korral, kui magajal on unenäos selge eneseteadvus.
Unenäod võivad inspireerida inimese loovust.

Kas mäletate, mida te täna unes nägite?
Kui jah, siis võib-olla olete üldse hea unenägude meeldejätja, kui ei, siis vahest on teil unenägude peale üldse pigem kehvapoolne mälu.
Inimesi on erinevaid ja üks erinevus seisnebki selles, kui hästi või halvasti unenäod hommikuks meeles püsivad.

Head unenäomäletajad ärkavad öösiti sagedamini korraks üles kui halvad unenäomäletajad. Sagedam ärkamine on vast seotud aju tugevama reageerimisega und häirivatele välisstiimulitele, näiteks helidele.

Teadaolevalt uneolekus ei suuda aju uut infot hästi talletada.
Uue info, sealhulgas unenäoinfo paremaks talletamiseks on seega tarvis ärkvelolekut, kas või aeg-ajalt.
Seega tulebki välja, et kelle uni katkeb öösel kergemini, sellel on siis hommikul ka unenäod paremini meeles.

UNENÄO NÄGEMINE tekitab paratamatult küsimuse mida üks või teine detail tähendab ?
Kas UNE SELETUS on pigem postiivne või hoopis negatiivne.
UNENÄOS EMA NÄGEMINE näiteks - sõpradega kohtumist.
UNES KOERA NÄGEMINE, aga uut kasulikku sõpra.

UND NÄHES võid kogeda värvilisi UNENÄGUSID, erinevaid temperatuure, eri ajastuid, kukkumist sügavikku ja lendamist maastiku kohal, UNENÄOS  ei ole midagi võimatut.

UNENÄGUDE TÕLGENDAMINE on inimesi kõitnud aastatuhandeid.
UNENÄO SELETAJA  püüab leida  UNES nähtule vastuseid, et saaksid ise üksikutest detailidest pildi kokku panna.

VIIS KÕIGE LEVINUMAT UNENÄGU:

Unes kukkumise unenägu

Juba aegade algusest on tähendatud unes kukkumist kõige sagedasema unenäona. Unes kukkumine võib olla märguanne sinu alateadvuselt, et midagi su elus on valesti. See midagi võib olla seotud suhete, rahaasjade, karjääri või muu sarnasega. On aeg oma tegevused uuesti läbi mõelda, olukorda hinnata ja vajalikud muudatused teha. Unes kukkumine on levinud ka inimeste puhul, kes kannatavad depressiooni all.

Tagaajamise unenägu

Unes kellegi eest põgenemine on üsna selge märk sellest, et üritad vältida mõnda kohustust või inimest. Teine võimalus võib olla, et su minevikus on midagi salajast, mille avalikuks tulemist kardad. Olenevalt variandist on sõnum sama: lõpeta jooksmine! Vaata olukorrale näkku ja lahenda see ära. Vastasel juhul võid paari aasta pärast unes olümpiale minna.

Välja langevate hammaste unenägu

Vastus ei pruugi peituda sinu suuhügieenis, seega oota hetk enne hambaarstile helistamist. Kui näed unes hammaste väljalangemist, tuleks oma hiljutiste sõnavõttude peale mõelda. Võib-olla oled taga kedagi rääkinud või öelnud asju, mida ei oleks pidanud ütlema. Sinu alateadvus võib sulle öelda, et su suust on tulnud välja sõnu, mis oleksid pidanud sinna igaveseks jääma, täpselt nagu su hambad!

Tagasi kooli mineku unenägu

See on üks nendest unenägudest, mida isegi 10, 20 või 50 aastat peale kooli lõpetamist näed. Tavaliselt on kooliga seotud unenäod seotud tööga. Mõtle sellele – kool oli sinu esimene töökoht. Sa pidid olema õigel ajal õiges kohas, pidid tegema kodutöid ja sooritama eksameid. Tubli õppimise puhul edutati sind järgmisesse klassi.

Loomulikult oli kooliajal ka palju pingeid seoses õppetöö, kaasõpilaste ja õpetajatega. Täpselt nagu tänasel päeval töö, kolleegide ja ülemustega. Kui leiad end unes koolikoridorides ringi töllerdamas ja avastad, et oled eksamile hilinenud või hoopis õppimata jätnud, võib see viidata pingetele töö juures.

Kallima truudusetuse unenägu

Kui sul ei ole just väga head põhjust kahtlustada oma kallimat petmises, siis ei tasu joosta veel tema asjadesse nuhkima. Tihti nähakse petmist siis, kui su kaasa veedab liiga palju aega tööl või pühendab end millelegi, mis ei kaasa sind. Tavaliselt on põhjuseks töö, aga see võib olla ka uus Playstation või liigne sõpradega veedetud aeg. Mis põhjus see ka ei oleks, tunned end “petetuna”. Võid võtta seda unenägu kui märki, et peate veetma rohkem kvaliteetaega koos.

Otsing sellest blogist

UNENÄGUDE SELETUSED ALGUSTÄHE JÄRGI

A B E G H I J K L M N O P R S T U V Õ Ä Ö Ü

UNENÄOS RÄÄKIMINE - MIKS ME SEDA TEEME ?

UNENÄOS RÄÄKIMINE - MIKS ME SEDA TEEME ?
Mis on esimene asi, mis sulle pähe tuleb, kui su partner ütleb sulle hommikul, et sa rääkisid öösel unes? Loomulikult hirm, et sa rääkisid midagi sellist, mida poleks tohtinud.

MIDA TÄHENDAVAD ERINEVATEL NÄDALAPÄEVADEL NÄHTUD UNENÄOD?

MIDA ÜTLEVAD UNENÄOD SINU TERVISE JA ELUVIISIDE KOHTA ?

MIDA ÜTLEVAD UNENÄOD SINU TERVISE JA ELUVIISIDE KOHTA  ?
Unenäod pakuvad inimestele sagedast kõneainet. Kas unes nähtut tasub tõsiselt võtta või ei? Teadlaste sõnul võivad meie unenäod anda vihjeid tervisliku seisundi ning tekkivate terviseprobleemide kohta.

MIDA TÄHENDAB UNENÄOS RAHA NÄGEMINE

MIDA TÄHENDAB UNENÄOS RAHA NÄGEMINE
Paljudes unenägudes tähendab raha, et teie käes on võim midagi teha või muuta; ka võib see olla võimupositsioon, isegi kellegi allutamine.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES OMA KOERA, KASSI VÕI MUUD LEMMIKLOOMA?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES OMA KOERA, KASSI VÕI MUUD LEMMIKLOOMA?
Unenägudes esindavad koerad neid loomuomadusi, mis neil ka tegelikult on: lojaalsust ja sõprust. Kui sul on koeraunenägu, mõtle sellele, kas koera käitumine unes peegeldab ehk mõnda suhet, mis sul päriselus kellegagi on.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES AVALIKUS KOHAS ALASTI OLEMIST?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES AVALIKUS KOHAS ALASTI OLEMIST?
Avalikus kohas enda alasti avastamine on üks klassikalisi unenägusid ning peegeldab haavatavuse tunnet, mida oled kogenud päriselus.

MIDA TÄHENDAB SINU UNES NÄHTUD INIMENE?

MIDA TÄHENDAB SINU UNES NÄHTUD INIMENE?
Unenägude seletaja on põnev ja salapärane ning võib anda vastuseid sind päevases elus vaevavatele küsimustele. Vaata järgi, mida tähendas sinu unenäos olnud inimene.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES SEKSI KOLLEEGIGA?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES SEKSI KOLLEEGIGA?
Unes ei ole seks seotud füüsilise suhtega, mida sa tahaksid, vaid hoopis psühholoogilise liiduga.