Millist unenägu valida ?

UNENÄGUDE SELETAJA sisaldab üle 2000 unenäo seletuse.
Unenäod võivad vahel olla meeldivad ja värvilised. 


Sagedamini on unenäo sisu pigem negatiivne. 
Üldiselt esineb unenägusid REM-unes ning mida pikem on unefaas, seda värvikamaks unenägu faasi lõpupoole kujuneb. 
Enamasti ununeb unenäo sisu kiirelt – minuti-paariga pärast ärkamist. 
Samas on unenägusid, mis on sisu poolest meeldejäävad - neid nimetataksegi elavateks unenägudeks.

Kõhulimagamine tekitab erootilisi unenägusid

Kõhuliasendis magajatel esineb erootilise sisuga unenägusid oluliselt sagedamini kui neil, kes eelistavad muid suikumispoose.
Ühe uurimuse kohaselt tekivad neil, kes magavad, kõht allapoole, öösiti raskused hingamisega, mille tulemuseks ongi pööraselt seksuaalsed uned.
Tihtipeale hõlmavad sellised unenäod erutavaid hirmunägemusi; kinnisidumine või luku taha panemine on sage motiiv.

Veel üks märkimisväärne seik on, et enamik inimesi, kes on taoliseid unenägusid kogenud, on ka möönnud mõne kuulsa avaliku elu tegelase osalemist neis.


Õudusunenäod pole ainult laste teema, vaid need kimbutavad ka suurt hulka täiskasvanuid. Viimaste puhul kipub üheks oluliseks teguriks olema liigne stress.


Uni on inimese elus väga oluline. Kui õudusunenäod segavad pidevalt su öörahu, siis peab midagi oma magamisharjumustes muutma.

Unenägude seletaja halbade unenägude seletused

Asjad, mida sa enne magamaminekut teed, mõjutavad suurel määral unekvaliteeti. Kui sind painavad õudusunenäod, siis anname nõu, kuidas näha häid unenägusid:
1) Kuula rahustavaid loodushääli
Ära kuula magamamineku ajal rocki või heavy metalit, isegi kui sulle need muusikastiilid meeldivad. Selle asemel peaks kuulama rahustavaid loodushääli, mis aitavad tõeliselt lõõgastuda. Veendu, et helitase oleks piisavalt madal, et see sind järsku üles ei ärataks.
2) Väldi enne magamaminekut söömist
Kui sulle meeldib enne voodisse minekut süüa, siis on suurem tõenäosus näha halbu unenägusid. Aga kui sul on siiski suur isu midagi näksida, siis väldi vürtsikaid toite. Piirdu millegi kergega, näiteks õuna või arbuusiviiluga. See hoiab sind ka tervislikumana.
3) Maga kõhu peal
Milliseid häid unenägusid sa tahaksid näha? Kui oled huvitatud oma silmarõõmu nägemisest, siis tasub magada kõhu peal. Teadlased väidavad, et see magamisasend suurendab tõenäosust näha erootilisi unenägusid.
4) Väldi hirmsaid mõtteid
Kui sulle meeldib enne magamaminekut lugeda, siis väldi õuduslugusid − need võivad tuua halbu unenägusid. Mida rohkem hirmsatele asjadele sa mõtled, seda suurema tõenäosusega näed neid ka unes.
5) Väldi stressirohkeid tegevusi
Ära muretse enne magamajäämist liiga palju. Selle asemel, et muretseda töö või muude asjade pärast, mõtle parem ilusaid asju ja tee kohustused varem ära.
6) Tee joogat ja mediteeri
Enne magamaminekut ei soovitata teha väga rasket trenni, näiteks raskuste tõstmist või jooksmist. Selle asemel tasub proovida joogat või mediteerimist, mis mõjub väga lõõgastavalt. Kui sa oled enne magamaminekut rahulik, siis on head unenäod garanteeritud.
7) Kasuta piisavalt patju ja tekke

Heade unenägude eelduseks on asjaolu, et sa tunned ennast voodis mugavalt ja lõõgastunult. Selle pärast peab veenduma, et sul on piisavalt tekke ja patju ning sul on hea olla. Siis saad mõelda häid mõtteid, mis viivad ka ilusate unenägudeni.

Otsing sellest blogist

UNENÄGUDE SELETUSED ALGUSTÄHE JÄRGI

A B E G H I J K L M N O P R S T U V Õ Ä Ö Ü

UNENÄOS RÄÄKIMINE - MIKS ME SEDA TEEME ?

UNENÄOS RÄÄKIMINE - MIKS ME SEDA TEEME ?
Mis on esimene asi, mis sulle pähe tuleb, kui su partner ütleb sulle hommikul, et sa rääkisid öösel unes? Loomulikult hirm, et sa rääkisid midagi sellist, mida poleks tohtinud.

MIDA TÄHENDAVAD ERINEVATEL NÄDALAPÄEVADEL NÄHTUD UNENÄOD?

MIDA ÜTLEVAD UNENÄOD SINU TERVISE JA ELUVIISIDE KOHTA ?

MIDA ÜTLEVAD UNENÄOD SINU TERVISE JA ELUVIISIDE KOHTA  ?
Unenäod pakuvad inimestele sagedast kõneainet. Kas unes nähtut tasub tõsiselt võtta või ei? Teadlaste sõnul võivad meie unenäod anda vihjeid tervisliku seisundi ning tekkivate terviseprobleemide kohta.

MIDA TÄHENDAB UNENÄOS RAHA NÄGEMINE

MIDA TÄHENDAB UNENÄOS RAHA NÄGEMINE
Paljudes unenägudes tähendab raha, et teie käes on võim midagi teha või muuta; ka võib see olla võimupositsioon, isegi kellegi allutamine.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES OMA KOERA, KASSI VÕI MUUD LEMMIKLOOMA?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES OMA KOERA, KASSI VÕI MUUD LEMMIKLOOMA?
Unenägudes esindavad koerad neid loomuomadusi, mis neil ka tegelikult on: lojaalsust ja sõprust. Kui sul on koeraunenägu, mõtle sellele, kas koera käitumine unes peegeldab ehk mõnda suhet, mis sul päriselus kellegagi on.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES AVALIKUS KOHAS ALASTI OLEMIST?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES AVALIKUS KOHAS ALASTI OLEMIST?
Avalikus kohas enda alasti avastamine on üks klassikalisi unenägusid ning peegeldab haavatavuse tunnet, mida oled kogenud päriselus.

MIDA TÄHENDAB SINU UNES NÄHTUD INIMENE?

MIDA TÄHENDAB SINU UNES NÄHTUD INIMENE?
Unenägude seletaja on põnev ja salapärane ning võib anda vastuseid sind päevases elus vaevavatele küsimustele. Vaata järgi, mida tähendas sinu unenäos olnud inimene.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES SEKSI KOLLEEGIGA?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES SEKSI KOLLEEGIGA?
Unes ei ole seks seotud füüsilise suhtega, mida sa tahaksid, vaid hoopis psühholoogilise liiduga.