Mida juua enne magamaminekut ja mida mitte

Kas tahad paremini magada? 
Siin on loetelu jookidest, mis võivad aidata, ja neist, mida peaksid kindlasti vältima, kui tahad õndsalt uinuda. 
Parimad joogid une jaoks
Need joogid võivad aidata sul paremini magada, kui neid õhtul jood. 
Need ei toimi igaühe jaoks, seepärast katseta veidi, kuni leiad endale parima lahenduse.

Piim
Piim on traditsiooniliselt jook, mis aitab hästi magada. Seda on juba väga kaua laialdaselt kasutatud. Miks? Sest see tõesti aitab! Piima uinutavad omadused on seotud selles leiduva aminohappega L-trüptofaan. Paljude allikate väitel aitab soe piim magada, kuigi seda ei ole teaduslikult tõestatud. Võid proovida juua piima soojalt või külmalt, vastavalt oma eelistustele. Pea vaid meeles, et klaas piima tuleks juua vähemalt tund aega enne magamaminekut.

Taimetee
Tassike sooja taimeteed aitab imeliselt uinuda, soojendab mõnusalt keha ja rahustab. Igasugune taimetee võib sobida, kuigi mõni on enamasti eriti tõhus. Proovi kummeli-, palderjani-, lavendli-, sidrunmelissi-, kannatuslille- või humalateed. Võid ka neid segada vastavalt oma maitsele.

Hapukirsimahl
Oled üllatunud? Selge see, sest tavaliselt ei soovitata õhtul puuviljamahlu nende suhkrusisalduse tõttu. Hapukirsimahl on siiski mitme uuringu andmetel tõhusaks osutunud. See tõstab organismis melatoniini nimelise hormooni – nn unehormooni – taset, mida tekib meie organismis loomulikult, kui on aeg magama minna ja ka kogu öö jooksul. Kui su organism ei tooda loomulikul teel piisavalt melatoniini, võib hapukirsimahl aidata.

Vesi
Loomulikult on soovitatav piisavas koguses vett juua ja seda tuleb teha päev läbi, kuid see võib aidata ka uneraskuste korral, sest nii saab organism vedelikku ja saab rahulikult magada. Ära siiski vahetult enne uinumist rohkelt vett joo, sest siis ärkad ilmselt mõne tunni pärast, et tualetti minna. Joo väike klaasitäis vett või rohkem vähemalt 30-60 minutit enne magama heitmist.

Halvimad joogid une jaoks
Sulle võivad mõned (või kõik) järgmised joogid väga meeldida, kuid tee endale heategu ja hoia neist väga kaugele kogu pärastlõuna ja õhtu jooksul, kui tahad tõesti hästi magada.

Kohv
See on enesestmõistetav. Kohv on tõhus erguti ja isegi üks tassitäis pärastlõunal võib su und häirida. Aga õhtul kohvi joomine on selge hullumeelsus – muidugi kui sa soovid öösel magada.

Roheline tee
Rohelist teed kiidetakse selle mitme tervisele kasuliku mõju tõttu. Paraku ei ole see hea une jaoks kasulik. Nagu kohv, on ka roheline tee võimas erguti, mis ergutab keha ja vaimu ning seega takistab uinumist.

Alkohol
Alkohol on väga levinud uneprobleemide põhjus. Muidugi meeldib kõigile vahel õhtuti sõpradega välja minna ja midagi juua, aga alkohol ja uni on tõsised vaenlased. Paljud arvavad, et alkohol aitab neil magada. See ei ole tõsi. Klaasike (või kaks) su lemmikjooki võib muidugi su veidi uniseks muuta ja seepärast võid isegi uinuda, aga su uni ei ole kaugeltki rahulik. Alkoholi on vaja ainevahetuses töödelda ja see tähendab organismi jaoks tohutut koormust.
Muidugi kuulub ka õlu alkohoolsete jookide hulka ning isegi üks klaas õlut võib su une kvaliteeti halvendada.
Puuviljamahlad
Puuviljamahlad, eriti naturaalsed, on tervisele väga kasulikud, sest paljudes neist on rohkelt vitamiine, kiudaineid ja muid tervislikke koostisaineid. Kahjuks on neis ka suhkrut. Suhkur on hilisel pärastlõunal ja õhtul väga halb, sest see ergutab keha ja vaimu. See on otse vastupidi sellele, mida vaja, et uinuda. Joo neid pigem hommikul pärast öö läbi rahulikult magamist.
Magusad joogid
Sama kehtib kõigi jookide kohta, milles on suhkrut, ja neid on tänapäeval rohkelt saadaval. Suhkur ei sobi hästi magamisega kokku, seepärast joo neid päeval, kui sa tõesti pead seda tegema, ja ka siis mõõdukalt.

Otsing sellest blogist

UNENÄGUDE SELETUSED ALGUSTÄHE JÄRGI

A B E G H I J K L M N O P R S T U V Õ Ä Ö Ü

UNENÄOS RÄÄKIMINE - MIKS ME SEDA TEEME ?

UNENÄOS RÄÄKIMINE - MIKS ME SEDA TEEME ?
Mis on esimene asi, mis sulle pähe tuleb, kui su partner ütleb sulle hommikul, et sa rääkisid öösel unes? Loomulikult hirm, et sa rääkisid midagi sellist, mida poleks tohtinud.

MIDA TÄHENDAVAD ERINEVATEL NÄDALAPÄEVADEL NÄHTUD UNENÄOD?

MIDA ÜTLEVAD UNENÄOD SINU TERVISE JA ELUVIISIDE KOHTA ?

MIDA ÜTLEVAD UNENÄOD SINU TERVISE JA ELUVIISIDE KOHTA  ?
Unenäod pakuvad inimestele sagedast kõneainet. Kas unes nähtut tasub tõsiselt võtta või ei? Teadlaste sõnul võivad meie unenäod anda vihjeid tervisliku seisundi ning tekkivate terviseprobleemide kohta.

MIDA TÄHENDAB UNENÄOS RAHA NÄGEMINE

MIDA TÄHENDAB UNENÄOS RAHA NÄGEMINE
Paljudes unenägudes tähendab raha, et teie käes on võim midagi teha või muuta; ka võib see olla võimupositsioon, isegi kellegi allutamine.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES OMA KOERA, KASSI VÕI MUUD LEMMIKLOOMA?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES OMA KOERA, KASSI VÕI MUUD LEMMIKLOOMA?
Unenägudes esindavad koerad neid loomuomadusi, mis neil ka tegelikult on: lojaalsust ja sõprust. Kui sul on koeraunenägu, mõtle sellele, kas koera käitumine unes peegeldab ehk mõnda suhet, mis sul päriselus kellegagi on.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES AVALIKUS KOHAS ALASTI OLEMIST?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES AVALIKUS KOHAS ALASTI OLEMIST?
Avalikus kohas enda alasti avastamine on üks klassikalisi unenägusid ning peegeldab haavatavuse tunnet, mida oled kogenud päriselus.

MIDA TÄHENDAB SINU UNES NÄHTUD INIMENE?

MIDA TÄHENDAB SINU UNES NÄHTUD INIMENE?
Unenägude seletaja on põnev ja salapärane ning võib anda vastuseid sind päevases elus vaevavatele küsimustele. Vaata järgi, mida tähendas sinu unenäos olnud inimene.

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES SEKSI KOLLEEGIGA?

MIDA TÄHENDAB, KUI NÄED UNES SEKSI KOLLEEGIGA?
Unes ei ole seks seotud füüsilise suhtega, mida sa tahaksid, vaid hoopis psühholoogilise liiduga.